zondag 28 september 2008

Vrouw Surinaamse minister deed zaken met Adjoeba

Vrouw Surinaamse minister deed zaken met Adjoeba

PARAMARIBO, 4 sep – “Het goed is gekocht met geld dat niet behoort tot het huwelijkse vermogen. Het is een puur zelfstandige aangelegenheid van mijn vrouw.” Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie in de nasleep van berichten over de aankoop van onroerend goed door zijn echtgenote Sharda Santokhi-Harkisoen bij drugscrimineel August Adjoeba.

Elke betrokkenheid wordt categorisch ontkend: “Ik heb geen enkele band met de verkoper, niet als natuurlijke en nog minder als rechtspersoon.” De onlangs in Nederland doodgeschoten Adjoeba heeft de deal keurig per notaris geregeld. Afgesproken is dat de volledige betaling zou geschieden nadat de woning op het betreffende perceel zou zijn afgebouwd. Of een justitieel onderzoek komt, is nog niet duidelijk.

[b]Volgens Santokhi heeft hij zijn vrouw gewezen op Adjoeba’s achtergrond, aan de hand van informatie van de inlichtingendienst van de politie. [/b]Dat moet dus gebeurd zijn nadat de deal reeds beklonken was, omdat Santokhi naar eigen zeggen pas achteraf op de hoogte werd gesteld. “Het eerste dat ik hoorde was dat het een persoon betrof, die ongunstig bekend stond.”

[b]Adjoeba is ooit in Nederland veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens drugshandel.[/b] Overigens wordt de aandacht van de pers afgedaan als koude drukte. “Het gaat om een privé aangelegenheid. Laat het duidelijk zijn: ik kom niet aan uw privé leven, kom ook niet aan dat van mij.” De Times of Suriname mag op een aanklacht rekenen bij justitie, “niet zozeer vanwege de berichtgeving.” Santokhi struikelt eerder over het redactioneel van de krant, waarin de ministeriële integriteit aan de kaak wordt gesteld.




Ah die Santohki heeft zoveel gezegd, alleen mag je niet zeggen dat hij het gezegd heeft.
Eerst kent hij adjoeba niet, dan zegt de rechter dat het huis bij een stichting gekocht is.Vreemd dat je vrouw een huis bij een stichting koopt, je direct de leden van die stichting natrekt, terwijl je beweert niets met de zaak te maken te hebben.De inlichting dienst gebruiken voor prive aangelegenheden?