zondag 28 september 2008

Er is iets mis wanneer de politie zich straffeloos misdraagt olv Santokhi

[b]Politieagent speelt pistolero[/b]
Geplaatst: 20/09/2008
Paramaribo - Een agent in burger heeft zich woensdag ernstig misdragen aan de Kankantriestraat, zoals enkele ooggetuigen dat vertellen aan DBS. Een van de ooggetuigen, zus van de latere benadeelde, vertelt wat er gebeurd is. De jongeman Ratneal Dhauntal, die als vakantiejob taxi rijdt bij Kankantrie Taxi, reed op de rotonde te Poelepantje. Op een gegeven moment reed Dhauntal op de verkeerde baan en haalde de auto, waarin de agent in burger zat, in. De agent achtervolgde hem en sommeerde hem te stoppen. Maar Dhauntal wist niet dat het om een agent ging en reed verder. De agent haalde hem in en blokkeerde de auto net voor de woning van Dhauntal, vlak naast Kankantrie Taxi. Dit veroorzaakte een file aan de Kankantriestraat en de vader van Dhauntal kwam ook kijken wat er
aan de hand was. Hij vroeg aan zijn zoon of hij een aanrijding had
gemaakt. Toen Dhauntal ontkennend antwoordde, zei de vader dat hij
door moest rijden, omdat er een klant in de auto zat.

De agent achtervolgde Dhauntal, die intussen wegreed, weer. Na de klant afgezet te hebben kwam hij terug in de garage van Kankantrie Taxi. Enkele seconden na hem arriveerde de agent ook. Hij stapte uit zijn auto en spande zijn pistool voor Dhauntal. De agent begon Dhauntal te trappen, waardoor de collega-chauffeurs begonnen te gillen. De agent richtte nu zijn pistool op de collega-taxichauffeurs. De vader, die op de hoogte was gebracht dat de agent weer was gekomen, kwam ook ten tonele. De agent richtte zijn pistool nu op hem en zei: ‘Ik schiet je neer als je zeurt.’ De vader van Dhauntal ging naar huis om de politie op te bellen.

Intussen had de agent Dhauntal meegenomen naar de politiepost. De
vader reed ook naar de post om aangifte te doen, waar ook de vader
werd aangehouden. Hij werd beschuldigd van het hinderen van een
politieagent om zijn werk te doen. Van 10.00 uur ‘s morgens tot 18.30 uur zaten ze op de post. Na 18.30 uur werden ze vrijgelaten. De familie wilde een klacht indienen bij Meldpunt Politieoptreden (MPO), maar haar werd geadviseerd om een brief te richten naar de procureur-generaal. De familie die radeloos is, heeft een advocaat in de arm genomen. De politie was niet bereikbaar voor commentaar.
http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2008/sept08/20-09-08/Nat_Politieagent%20speelt%20pistolero.asp

Maar ja wat verwacht je van een minister die zelf niet weet dat je niet ongestraft ongewapende mensen kan neerknallen.