vrijdag 10 oktober 2008

Vreemd verhaal.

Weer de politie met een vreemd verhaal, waar weer een burger doodgeschoten wordt.Een dronkaard wordt doodgeschoten.
Onvoorstelbaar.De politie weet totaal niet om te gaan met de situaties die ze tegen komen.Schieten en nogmaals schieten.

Gijzelnemer dodelijk verwond door politie-Boskamp

door Isaak Poetisi

09/10/2008

Paramaribo - Dennis Dors is gisterenmiddag bij een poging een man te gijzelen dodelijk verwond geraakt tijdens een schermutseling met de politie van Boskamp in Saramacca.

Het slachtoffer is door bloedverlies, als gevolg van een schotwond aan het been, doodgebloed. Kenneth Emanuels, ressort-politiecommandant van Calcutta, waaronder Boskamp ressorteert, zegt dat de gealarmeerde politie militaire versterking vroeg. De sleepboot waar de gegijzelde gevangen werd gehouden lag aangemeerd bij de steiger van de SMS. Tijdens de bevrijdingspoging en zijn arrestatie pleegde Dors fel verzet tegenover de agenten. Bij de schermutseling zag hij kans om de handboeien uit handen van een politieman die hem naderde te ontfutselen. Een andere agent kreeg daarbij een flinke trap. Dors wierp de handboeien vervolgens in de Coppenamerivier. “Om verzet te verbreken, was de politie genoodzaakt vuurwapengeweld toe te passen”, zegt Emanuels. Toen de ambulance vanuit de 40 kilometers verder gelegen Von Frijburg een half uur later ter plekke arriveerde, was het slachtoffer al doodgebloed.
Politiewoordvoerder John Jones bevestigt het incident. “De schot uit het politiewapen heeft vermoedelijk een ader geraakt en daardoor is er bloedverlies opgetreden”, zegt Jones. Dors, die als kapitein werkzaam is op een sleepboot van het aannemingsbedrijf Baitali NV, is fors gebouwd. Bij Emanuels en dorpelingen van Boskamp stond hij bekend als een heethoofd. “Bedreigingen door het slachtoffer en regelmatige provocatie aan de plaatselijke politie, was aan de orde van de dag”, zegt Emanuels.
Een dorpsbewoner die getuige was van het gebeurde, zegt dat Dors op de terugvaart naar Paramaribo vanuit Apoera steeds aanmeert bij Boskamp om een gunstig getij af te wachten. Gisteren werd hem bij aankomst bij de steiger door een plaatselijke bewoner meegedeeld dat een Guyanees zijn broertje onheus had behandeld. Nadat hij zich flink had bezopen haalde hij zijn slachtoffer temidden van een concentratie Guyanezen op, en bracht hem naar zijn boot. Dors bleek erg gevreesd te worden door de Guyanezen. “Nadat hij zich had losgerukt uit handen van de agenten, dook hij de bootsruimte in om zijn vuistvuurwapen te halen”, vertelt de getuige. Hij gelooft dat die actie hem fataal werd. Emanuels zegt dat het wapen in de boot is getroffen.-.