vrijdag 10 oktober 2008

De rechtstaat herstelt?

Een verdachte wordt tot bloedens toe mishandelt in een politie bureau.Het is nu heel normaal als een meningte een politie bureau bestormt en een verdachte mishandelt.Werk van Santohki.Geen een lid van het justitieel apparaat of de regering heeft een reactie gegeven op dit gedrag van de samenleving waar er gelynched wordt. Het is niet de eerste keer.


Albinezen bestormen politiepost om kop moordverdachte

door Hugo den boer

09/10/2008


ALBINA - Het Arrestatieteam van de politie kwam er aan te pas om de van moord verdachte Melly B. in Albina onder begeleiding uit de cel te halen en per helikopter af te voeren naar Paramaribo. Een groep van ruim 500 woedende burgers probeerde de politiepost binnen te komen om de kort daarvoor opgepakte verdachte eigenhandig te mishandelen.

“Wi o kir’ en’ werd er voortdurend geroepen. Later op de middag is Mandela M., een tweede verdachte in deze zaak, aangehouden en met het vliegtuig naar de stad afgevoerd zonder dat de dorpelingen lont hadden geroken.
De politie van Albina voer gistermorgen richting Akoloikondre na een melding van burgers dat er daar een roofmoord had plaatsgevonden. Het bleek dat het slachtoffer bootsman Stanley Hardewijk was. Hardewijk had zich nog verdedigd en zijn belager met een houwer een oor afgesneden. Hij werd daarna doodgeschoten door vermoedelijk Melly B. Het was de dorpelingen gelukt de verdachte te pakken en vast te binden. Echter was zijn kompaan het bos ingevlucht. Bij terugkomst in Albina tegen elf uur, werd de politieboot met de verdachte aangevallen door zeker 200 woedende burgers. De politie kon niet voorkomen dat de groep de verdachte zwaar mishandelde en met een eind hout bewerkte, waardoor de man geboeid in het water viel. De militairen van het kampement waren inmiddels opgeroepen om assistentie te verlenen.
De politie was genoodzaakt geweerschoten te lossen in de lucht om de menigte af te schrikken en zo Melly B de politiepost binnen te brengen. De groep, die inmiddels was uitgegroeid tot 500 boze burgers, drong zich op bij de deuren en ramen van het bureau. Ten einde raad en om geen geweld te moeten gebruiken, spoot de politie tegen één uur ‘s middags met big boss, waardoor de menigte ademsnakkend uit elkaar ging. Zij reageerden kort daarna met het gooien van stenen en flessen naar de militairen. De plaatselijke ambulance die de verdachte, na de eerste behandeling door de dokter, moest afvoeren, werd door de burgers aangevallen. Er sneuvelde een ruit, terwijl de chauffeur het hazenpad koos. Tegen drie uur ‘s middags arriveerde een helikopter met 10 leden van het A-team. Er was inmiddels ook versterking gekomen van de politie en militairen van Moengo. De verdachte werd uit zijn cel gehaald, terwijl tientallen gewapende mannen de woedende menigte op een afstand hielden.
Melly B is bekend bij de politie en is een gezochte crimineel. Hij wordt verdacht van een overal op Sunny Point waarbij hij een driejarig meisje in een diepvriezer zou hebben gestopt. Boze burgers zeggen te weten dat hij meer op zijn kerfstok heeft en zeker vier moorden en vele overvallen op zijn naam heeft staan. De 60-plussers van Albina zijn de dupe geworden van de bestorming van het politiebureau. De geplande maandelijkse aov-uitbetaling is uitgesteld, omdat het geld opgeslagen lag op het politiebureau. Door de hoog opgelopen spanning kon het geld niet worden afgehaald.-.




dWT foto / Hugo den Boer
Verdachte Melly B ligt met zijn armen op zijn rug te kronkelen in zijn eigen bloed, op de vloer van het politiebureau van Albina. Een boze burger verkoopt hem alsnog een trap. Buiten het gebouw probeert een woedende menigte van ruim 500 man het bureau binnen te komen om de verdachte van de moord op een bootsman verder te mishandelen.-.