dinsdag 14 oktober 2008

Bouterse hamert op drugsconnecties Santokhi

De ware tijd schreef over de auto van Santohki die van Segebai gekocht zou zijn.De minister is nu lekker in China.
Ben benieuwd hoeveel schandalen er nog moeten volgen.

14/10/2008


Paramaribo - Justitieminister Chandrikapersad Santokhi kent de in Nederland doodgeschoten drugscrimineel August ‘Segebai’ Adjoeba wel degelijk en de bewindsman zit tot zijn nek in drugszaken. Zo beweerde NDP-leider Desi Bouterse zondagavond hardnekkig tijdens zijn oudejaarsfeest in OCER.

De politicus die gisteren 63 jaar werd, is onlangs door de kortgedingrechter veroordeeld omdat hij drugsaantijgingen tegen Santokhi niet heeft kunnen bewijzen in de rechtszaal.Santokhi’s (ex)vrouw heeft in november 2006 een huis gekocht bij een stichting van Adjoeba, maar de bewindsman ontkende met klem elke betrokkenheid bij de deal. Bouterse beweert dat Santokhi regelmatig bij zijn nu ex-vrouw op bezoek ging en zelfs beheersdaden op het adres uitvoerde, zoals het laten aanbrengen van diefijzer aan de woning en het verrichten van schilderwerkzaamheden.

Dat de justitieminister ook in drugszaken zit, illustreerde de NDP-leider onder andere met een voorbeeld. Hij wees op een incident van 2000 waarbij coca├»ne in Surinaamse diplomatieke postzakken werd aangetroffen in Nederland. Tijdens het onderzoek werd de politieman AK als verdachte aangehouden. Hij werd volgens Bouterse vervolgens door een inspecteur van politie “in het holst van de nacht” uit de cel gehaald; die verklaarde daarna dat de verdachte was ontvlucht. De politie-inspecteur werd uit het politiekorps ontslagen. Santokhi zou de in ongenade gevallen officier direct na zijn aantreden als minister van Justitie en Politie weer in dienst hebben genomen “en zijn pensioengrondslag geregeld”, stelde de jarige politicus.

Uit de mededelingen van Bouterse komt naar voren dat Santokhi en zijn ex-vrouw een nauwe band hadden met Adjoeba. Zo zou de vrouw regelmatig een potje hebben gekookt voor de vermoordde drugscrimineel. Nadat in november het huis van Segebai was gekocht voor een absurd laag bedrag, werd diens auto, een Toyota Surf met kentekennummer 78-66 RP, op 12 december 2006 op naam van de Santokhi’s overgeschreven. Zelfs na de overname van het voertuig werd dit weleens aan Adjoeba in bruikleen afgestaan om op Moengo te gaan voetballen, zei Bouterse. Op 14 maart 2008 raakte de nu ex-vrouw van de bewindsman betrokken bij een aanrijding op de hoek van de Johannes Mungrastraat en de Kolonistenweg.-.


De ex-vrouw van minister Santokhi kort na de aanrijding bij de Toyota Surf die vermoedelijk door het gezin Santokhi is gekocht bij August ‘Segebai’ Adjoeba.-.